Product

Ontdek onze beste producten van hoogstamfruit uit Haspengouw

Cider van appels en sleedoorn

Sleecider

Onze nieuwe special van 2021 is onze Sleecider. Deze cider is gemaakt van hoofdzakelijk appelcider met daar sleedoornbessen aan toegevoegd voor het aroma. De cider is hergist op fles. Het alcoholgehalte is 6,0%.

Dit is een droge cider met een mooie rode kleur en een taninerijke afdronk. Er komt een hint van pruim naar boven. Deze cider is zeer geschikt bij een maaltijd waar een goede rode wijn bij past.

Deze cider komt in 75cl flessen met statiegeld.

Ze zijn zowel los als per 6 in een Fruitdas bak te verkrijgen.

Opgelet! Dit is een zeer beperkte oplage.

Appelcider 2021

Dit is onze nieuwste en jonge cider. Deze cider bestaat bestaat uit een combinatie van typische hoogstamvariëteiten uit Haspengouw. Het alcoholgehalte is 6,5%. Dit is nog een jonge cider en wordt nog beter met te staan.

Dit is een droge cider met een rijke smaak en licht fruitig aroma.

Deze cider komt in 75cl flessen.

Ze zijn zowel los als per 6 in een Fruitdas bak te verkrijgen.


appelcider van hoogstamfruit 2021
Limited edition Wolf appelcider

Wolf appelcider

Dit is een unieke cider gemaakt van een speciaal soort appels die te zuur zijn om te eten. Van deze appels hebben we een cider gemaakt met een uniek karakter. Het alcoholgehalte is 6,4%.

Deze cider komt in 75cl flessen met statiegeld.

Ze zijn zowel los als per 6 in een Fruitdas bak te verkrijgen.

Opgelet! Dit is een zeer beperkte oplage van maar 100 flessen.

Cider 2020

Dit is de eerste cider die we volledig zelf hebben gemaakt in onze nieuwe perserij. Deze cider bestaat bestaat uit een combinatie van typische hoogstamvariëteiten uit Haspengouw. Het alcoholgehalte is 7,6%. Deze cider is ondertussen 1 jaar oud en is nu volledig op smaak.

Dit is een droge cider met een rijke smaak en licht fruitig aroma.

Deze cider komt in 75cl flessen met statiegeld

Ze zijn zowel los als per 6 in een Fruitdas bak te verkrijgen.

Hopcider

Onze special van 2020 is onze Hopcider. Deze cider is gemaakt van gerijpte cider die droog gehopt is. Na het hoppen is de cider hergist op fles. Het alcoholgehalte is 7,4%.

Dit is een droge cider met een floraal- en citrusaroma wat zorgt voor een rondere smaak. De friszure tinten maken dit een topper op warme dagen.

Deze cider komt in 75cl flessen met statiegeld.

Ze zijn zowel los als per 6 in een Fruitdas bak te verkrijgen.

Appelsap

Ons appelsap bevat geen toegevoegde suikers en bewaarmiddelen. Voor een lange houdbaarheid worden alle flessen gepasteuriseerd, ongeopend kan u ze 1 jaar bewaren. Ons sap is de perfecte dorstlesser, maar even goed te verwerken in cocktails of gerechten.

appelsap van hoogstam in een glaze fles van 1l
Bruisappelsap van hoogstamappels

Bruisappelsap

Nieuw van dit jaar is ons Bruisappelsap. Dit is een natuurlijk bruisend gemaakt door de vergisting te laten starten tot er net genoeg bruis in zit en dan wordt de gisting stop gezet door te pasteuriseren.

Dit is een zoete, niet alcoholische cider of bruisend appelsap met een zeer verrassend resultaat. Ideaal als verfrissende drank op warme dagen en als niet alcoholisch alternatief voor aperitief.

 

Geschenkverpakking

Een draagkarton waar je 3 flessen naar keuze in kunt laten steken.

 
geschenkverpakking voor 3 flessen
Stoofpeer saint-remy in pot

Stoofperen

Klaar om zo op te eten of bij een gerecht klaar te maken. De kaneel, kruidnagel en anijs geven een bijzonder feestelijke toets aan deze peren.

Voor in de zomer is dit ideaal met een bol vanille-ijs.

Reservatieformulier

Op 18 en 19 juni zullen wij het land doorkruisen en leveren wij producten. Ideaal om te kunnen genieten van hoogstamproducten deze zomer. Klik hier voor het bestelformulier.

Vul het onderstaande formulier in om appelsap, cider of stroop te reserveren. Indien u een Groenten- en kruidenpakket bij Het Vrije Veld besteld, kan u hier reserveren voor ons appelsap, cider of stroop. Deze worden dan altijd bij het laatste pakket van de maand meegeleverd. Gelieve hiervoor het juiste veld te selecteren onder “Waar wil ik de bestelling ophalen:”

Opgelet op dit moment wordt er (nog) niet geleverd. U kan uw reservatie afhalen in Borgloon of Genk.

U kan ons ook altijd via mail of het contactformulier contacteren.