Product

Ontdek onze beste producten van hoogstamfruit uit Haspengouw

Cider 2020

Onze jongste cider is voor ons een belangrijke stap. Dit is de eerste cider die we volledig zelf hebben gemaakt in onze nieuwe perserij. Deze cider bestaat bestaat uit een combinatie van typische hoogstamvariëteiten uit Haspengouw. Het alcoholgehalte is 7,6%. Dit is nog een jonge cider en wordt nog beter met te staan.

Dit is een droge cider met een rijke smaak en licht fruitig aroma.

Deze cider komt in 75cl flessen. Vanaf dit jaar staat er ook statiegeld op de flessen.

Ze zijn zowel los als per 6 in een Fruitdas bak te verkrijgen.

Hopcider

Onze nieuwe special van 2020 is onze Hopcider. Deze cider is gemaakt van gerijpte cider die droog gehopt is. Na het hoppen is de cider hergist op fles. Het alcoholgehalte is 7,4%.

Dit is een droge cider met een floraal- en citrusaroma wat zorgt voor een rondere smaak. De friszure tinten maken dit een topper op warme dagen.

Deze cider komt in 75cl flessen met statiegeld.

Ze zijn zowel los als per 6 in een Fruitdas bak te verkrijgen.

Appelsap

Ons appelsap bevat geen toegevoegde suikers en bewaarmiddelen. Voor een lange houdbaarheid worden alle flessen gepasteuriseerd, ongeopend kan u ze 1 jaar bewaren. Ons sap is de perfecte dorstlesser, maar even goed te verwerken in cocktails of gerechten.

appelsap van hoogstam in een glaze fles van 1l
perensap van dubbele flip samen met rabarber uit de boomgaard

Peer-rabarbersap

Nieuw in ons gamma is ons Peer-rabarbersap. Dit is een fantastisch samenspel van smaken. De zachte zoete smaak van de Dubbele Flip peer gecombineerd met een rabarbersap wat hier een licht zure tint aan geeft. De rabarber wordt geteeld in de boomgaard van Jeroen.

 

Geschenkverpakking

Een draagkarton waar je 3 flessen naar keuze in kunt laten steken.

 
geschenkverpakking voor 3 flessen
Stoofpeer saint-remy in pot

Stoofperen

Nieuw vanaf dit jaar zijn onze stoofperen in pot. Klaar om zo op te eten of bij een gerecht klaar te maken. De kaneel, kruidnagel en anijs geven een bijzonder feestelijke toets aan deze peren.

Stroop

Onze stroop bestaat voor 90% uit peren en 10% uit appelen. Zelf leveren we appelen en peren aan en de verwerking gebeurt door de lokale stroopfrabriek in Wellen. Stroop combineer je klassiek met een pannenkoek, maar hippe combinaties met brie en walnoten zijn ook absolute voltreffers.

stroop van hoogstam peren

Reservatieformulier

Op 5 december zullen wij het land doorkruisen net op tijd voor de sint en onder de kerstboom. Klik hier voor het bestelformulier.

Vul het onderstaande formulier in om appelsap, cider of stroop te reserveren. Indien u een Groenten- en kruidenpakket bij Het Vrije Veld besteld, kan u hier reserveren voor ons appelsap, cider of stroop. Deze worden dan altijd bij het laatste pakket van de maand meegeleverd. Gelieve hiervoor het juiste veld te selecteren onder “Waar wil ik de bestelling ophalen:”

Opgelet op dit moment wordt er (nog) niet geleverd. U kan uw reservatie afhalen in Borgloon of Genk.

U kan ons ook altijd via mail of het contactformulier contacteren.